Introduction
La pêche, souvent pratiquée avec des techniques prohibées, procurait un complément d’alimentation ou de revenu apprécié.
Les bons braconniers respectaient les équilibres naturels.
Ethnotexte
Raymond ROUDIÉ
né en 1932 à Paris.
Transcription
Occitan
Français
« Sautèlas del Bruèlh, contava que, un còp, èra anat a la pesca a Sèlvas, sai pas se aquò èra ambe l’esparvièr o cossí o aviá fach, aviá atapadas doas trochas. Dos fotrals de trochas ! Mès n'i aviá una que èra pus gròssa que l’altra, la tornèt metre per l’ai(g)a amb un liçon. La laissèt per l’ai(g)a e di(gu)èt : “L’annada que ven serà pus gròssa !” »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...