Lo jo especial
Introduction
Depuis le XVIIIe siècle, on cultive la pomme de terre (trufet, trufa, patanon) sur le Ségala et le développement de l'élevage bovin et porcin y a stimulé les cultures fourragères. Trufets, bledas, rabas et carlòtas avaient ainsi une place non négligeable dans chaque bòria.
Pour pratiquer les diverses façons culturales (binage, sarclage) jusqu'à la récolte, on utilisait un joug spécial permettant d'atteler une seule vache.
Ethnotexte
Jean BONNEFOUS
né en 1937 à Cabanès.
Transcription
Occitan
Français
« Aquel jo, aquò èra per sauclar los patanons o las bledas o las carlòtas e aquò nos permetiá de metre una vaca, una vaca o un buòu, per lo far trabalhar tot sol coma una cavala. En parlant o alara amb una agulhada, lo butàvem un bocin, tornava virar e tornava partir dins una autra rega. I atalàvem la sauclusa. »
Pas de traduction pour le moment.
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