Las vendémias e la cava
Introduction
Lo cornut est un grand baquet que l'on transportait dans la vigne pour y verser le contenu des paniers (guirbas) des vendangeurs. L'ensemble de la vendange était ensuite vidé dans la grande cuve de cave, la tina.
Quand le vin était soutiré, on faisait du vin de truèlh ou mièg-vin en passant le marc au pressoir (truèlh).
Ethnotexte
Louis RIVIÈRE
né en 1926 à Cabanès, décédé en 2005.
Transcription
Occitan
Français
« Avián de cornuts, los metián sul carri e amassavan lo rasim ambe de panièrs.
Espotissián ambe los pès dins lo comut o dins la tina. Metián lo rasim dins la tina en boès e, quand aquò aviá bolhit, lo metián dins las barricas.Après, caliá anar cachar al molin de Caissials, que i aviá un truèlh. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...