Lo merchand de vin
Introduction
L’activité commerciale des foires et les échanges de toutes sortes se traduisaient par l’existence de nombreuses aubèrjas, barracas, remesas, abitarèlas et autres relais.
Dans les auberges, on servait le vin au litre ou à la pauqueta, lo pinton (le demi-litre).
On y allait le dimanche matin après la messe et on y faisait la fête les jours de foire.
Ethnotexte
Georges THUÉRY
né en 1924 à Boussac, décédé en 2018.
Transcription
Occitan
Français
« Lo grand-pèra èra merchand de vin. Anava cercar lo vin ambe las ègas dins lo Miègjorn o dins lo Tarn.
Quand tornavan de la fièira de La Barraca, s’arrestavan aquí [Bossac] e de còps demoravan jusca tres o quatre oras del matin. »
Quand tornavan de la fièira de La Barraca, s’arrestavan aquí [Bossac] e de còps demoravan jusca tres o quatre oras del matin. »
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