Las còlas de missonièrs
Introduction
Les grosses exploitations embauchaient des équipes de moissonneurs (còlas de missonièrs, còlas de segaires) dont le responsable était appelé colièr ou mèstre de còla. Ces còlas se déplaçaient vers le nord, à mesure que les céréales arrivaient à maturité.
Los crosèls sont des tas de douze à seize gerbes (garbas).
Ethnotexte
Paul MARMIESSE
né en 1930 au Landas de Vabre-Tizac.
Marie-Thérèse MARMIESSE
née Cadillac en 1934 aux Fargues de Vabre-Tizac.
Roger ALET
né en 1921 au Gua d'Aubin.
Transcription
Occitan
Français
« Començavan a Montauban e anavan finir dins lo Cantal.
Jasián per las pèças, darrèr los crosèls, per tornar atacar lo lendeman matin. »
Jasián per las pèças, darrèr los crosèls, per tornar atacar lo lendeman matin. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...